Začíná žabková sezóna!

Dámské žabky GuessTeploty stoupají, je čas na výměnu botníku. Zimní boty letí do sklepa a letní z něj. Na který kousek letního přezutí se těšíte nejvíc? Že by na žabky? Žabky jsou neodmyslitelným symbolem léta a dovolených stejně jako zmrzlina a ledová káva. Ortopedi sice většinu mají žabek na černé listině, ale my víme své. Když musíš, tak musíš!

Chůze v žabkách je líná a pohodová, přesně jako dlouhé letní večery. Noha v žabkách je svobodná, nazouvání i zouvání okamžité, balení praktické. Nechce se nám úplně říct, že žabky jsou vhodné do kabelky, ale vzít je s sebou ráno do práce se vyplatí, zvlášť v létě máme tak bohatý program! Proměna z kancelářského outfitu na párty-bazénový může proběhnout během vteřiny a hned má člověk hezčí den.

Žabky do puntíku splňují základní požadavek na oblečení a na obutí v parných dnech: když už na sobě musíme mít něco, tak ať je toho alespoň co nejméně. Žabky patří k jednosezónní obuvi – pokud tedy zrovna máte zálusk na nové, sledujte naše dobré rady pro chytrý výběr:

- První pravidlo se ani tak netýká žabek, jako spíš nohou v nich: bez pedikúry do žabek nelez. Klidně se tedy rovnou objednejte!

- Na materiálu záleží. V potaz berte odolnost, pravděpodobnost dělání puchýřů, zdravotní nezávadnost i savost materiálu. Zkontrolujte si, jestli je podešev protiskluzová a dostatečně kvalitní, aby ochránila vaše chodidlo před nerovnostmi povrchu.

- Výrobci žabek samozřejmě znají názory ortopedů a ve vlastním zájmu jim naslouchají. Hlavní funkcí boty je koneckonců to, aby se v ní dalo chodit. V nabídce jsou tedy i zdravotní žabky, které jsou nejen hezké, ale i uživatelsky příjemné, s anatomicky tvarovanou stélkou s podporou příčné i podélné klenby.

- Žabky mají dost kritiků a zpravidla za to může nezkousnutelný pásek, řemínek či poutko mezi palcem a ukazovákem. Pokud vám žabky způsobují bolest či puchýře, neváhejte a vyměňte je za jiné.

- Také u žabek je důležitá správná velikost. Prsty nesmí přesahovat přes špičku žabky, pata přes patu.

- Žabky jsou praktická hygienická pomůcka zejména ve společných prostorách bazénů, sprch a šaten.

- Plánujete-li na dovolené kombinovat odpočinek u vody s návštěvou historických památek, žabky si raději užívejte jen v resortu a u bazénu. Opravdu nejsou vhodnou obuví na delší procházky, prozkoumávání zřícenin a zaprášených uliček starých měst, byť romantických a malebných.

- Asi není potřeba připomínat, že v žabkách se nesportuje a neseká zahrada. I když, člověk se zjevně učí až z vlastních chyb a okopaných palců.

 

Nejčastěji hledáte:

dámské žabky, žabky dámské, kožené žabky dámské, kožené žabky, dámské žabky s kamínky, bílé žabky, dámské elegantní žabky, černé žabky, značkové žabky, sportovní žabky dámské, dámské boty, sportovní boty dámské, letní boty dámské, dámské jarní boty, sportovní obuv dámská, dámská letní obuv, dámská jarní obuv, jarní kotníkové boty, jarní obuv dámská, dámské boty na jaro, dámské boty na pláž, dámské boty pro volný čas