Na co si dávat pozor při praní prádla?

Dámské žabky GuessPokud chcete, aby vaše oblečení vydrželo dlouho barevné, pružné a zachovalo si svou kvalitu, musíte dbát na jeho správné praní. Každý materiál má totiž svá specifika, na jejichž základě je nutno volit nejen prací program, nýbrž i prášek či gel na praní. Jaké jsou základy pro správnou péči o váš textil?

 

Základem je správně třídit podle barvy a druhu

Prvním krokem před vhozením prádla do pračky je jeho roztřídění na světlé, barevné a tmavé kusy. Tyto hromady pak musíte čistit samostatně, aby nedocházelo k jejich vzájemnému obarvení. Stejné rozdělení platí i pro jednotlivé druhy praných látek. Zvlášť byste tak rozhodně měli prát i klasické oblečení, ručníky a utěrky, ložní prádlo a svou vlastní hromadu si zaslouží třeba i denimové kousky. Samozřejmě nezapomeňte před vhozením oblečení do bubnu pračky vytáhnout všechny předměty z kapes a případně i sundat opasky a ozdoby.

Sledujte pokyny na cedulkách

Každý kus látky má na sobě cedulku určující správné podmínky pro jeho čištění. Dozvědět se tak můžete například správnou teplotu, způsob žehlení či vhodné prací prostředky pro jednotlivé kusy látek. Správné praní prádla v sobě zahrnuje i respektování těchto nezanedbatelných údajů.

Prací prášek, gel a aviváž

Mnoho z vás nejspíše tuší, že pro každou kategorii prádla je potřeba jiný prací prášek i aviváž. Opět tak musíte zohlednit, zdali se jedná o bílou, barevnou, nebo tmavou hromadu. To samé platí i pro druh praného materiálu.

Gely jsou vhodnější pro praní při nižších teplotách, které se hodí na běžně zašpiněné pánské a dámské oblečení. Pro vyšší teploty a silně znečištěné kusy je lepší volbou klasický prací prášek. Skvělým prostředkem pro pořádné provonění a zjemnění látek jsou vhodné aviváže. Ty se hodí téměř ke každému druhu materiálu, ale určitě je nepoužívejte na funkční termoprádlo.

 

Nejčastěji hledáte:

nejlepší aviváže, italské aviváže, difuzéry, vonné svíčky, roztrhané džíny, dámské džíny, rifle dámské, černé džíny, dámské černé džíny, černé jeansy dámské, dámské džíny s vysokým pasem, džíny s vysokým pasem a dírami, rifle s vysokým pasem, roztrhané džíny dámské, černé rifle, bílé džíny, dámské rifle s vysokým pasem, černé džíny s vysokým pasem, rifle s nízkým pasem, dziny s nizkym pasem, rifle vysoký pas, jeansy s vysokým pasem, roztrhané džíny na kolenou, džíny s vysokým pasem a dírami, dámské roztrhané džíny, modre roztrhane dziny, černé roztrhané džíny dámské, skinny jeans dámské, skinny džíny, dámské džíny skinny, skinny jeans s vysokým pasemdziny skinny fit,
modré džíny, světle modré džíny, dámské bílé džíny, tmavě modré džíny, modré džíny s vysokým pasem, bílé jeansy dámské, bílé roztrhané džíny, dámské boyfriend džíny, dámské džíny na knoflíky, dámské letní džíny, dámské prošívaný kabát, dámské kabáty, vlněný kabát, dámský zimní kabát s kapucí, dlouhý kabát, černý dámský kabát, dámský jarní kabát, dámský podzimní kabát, guess kabát, vlněný kabát dámský, jarní dámské kabáty elegantní, přechodové kabáty, lehký prošívaný kabát, dámské žabky, kožené žabky dámské, kožené žabky, dámské žabky s kamínky, bílé žabky, dámské elegantní žabky, černé žabky, značkové žabky, sportovní žabky dámské, dámské boty, sportovní boty dámské, letní boty dámské,sportovní obuv dámská, dámská letní obuv, dámská jarní obuv, jarní kotníkové boty, dámské boty na jaro, dámské boty na pláž, dámské boty pro volný čas