Správné tenisky - to je to, oč tu běží

Dámské teniskyCo vás napadne jako první, když se řekne tenisky? Běh? Pohodlí? Volný čas? Modré džíny? Léto? Ať už jsou vaše asociace jakékoliv, jsou zcela určitě správné. Dámské tenisky jsou totiž opravdu široký pojem. Jsou období v životě ženy, kdy hrají tenisky v botníku roli hlavní, jsou období, kdy ustoupí do role vedlejší, jedno je ovšem jisté: jednou zase jejich chvíle určitě přijde.

Tenisky jsou zcela jistě hned po teplých ponožkách nejlepším přítelem našich nohou. Ujdou stovky kilometrů, aniž by nám to jakkoliv daly pocítit. Jsou výborným parťákem na dlouhé procházky po lese, po cyklostezce i po obchodním centru. Netlačí. Nedělají puchýře. A rozhodně nás nenutí přeskakovat po kočičích hlavách na hlavní promenádě jako ty elegantní boty na podpatcích. Tenisky umí podle svého druhu zahřát v zimě a ochránit před deštěm, ale také nechat nohu dýchat a s lehkostí se vznášet nad rozpáleným asfaltem letních měst.

Tenisky mají vlastně jen jednu nevýhodu: a tou je naše vlastní pochybnost, jestli jsou zrovna k obutí vhodné. Abychom se při nošení tenisek nemusely cítit jako přichycené při zločinu proti eleganci, stačí málo: naučit se tenisky nosit.

Dámské zlaté tenisky

- Tenisky jsou univerzální obuv, ale jsou příležitosti, kdy existuje i lepší volba. Poslechněte svoji intuici, když vám říká, že pokud si na tuto akci vezmete tenisky, nevystrčíte nohy zpod stolu. Jestli váháte nebo nevíte přesně, dobrá rada zní: je lepší být oblečená více formálně než méně.

- Tenisky jakožto obuv jsou doplňkem. Co to znamená? Vybírejte nové tenisky tak, aby stylem doplnily oblečení, které již vlastníte, a ne tak, abyste si kvůli nim musely pořizovat oblečení nové.

- Čisté. Tenisky určené na použití jinde než při přespolním běhu musí být čisté. A to i když nejsou bílé. Vybírejte materiál, který jste vzhledem ke svému životnímu stylu (případně místu bydliště) schopny udržet čistý. Pokud se vám to nepovede, nezáleží na tom, kolik stály ani jaké jsou značky, výsledek bude nuzný.

- Na trhu jsou k dispozici tenisky všech stylů, druhů a materiálů. Plátěné, kožené, minimalistické, ověšené doplňky, chytré tenisky, dokonce i takové, které patří ke sběratelským kouskům. Při výběru zvažujte příležitosti, na které se potřebujete obout. Abyste se cítily pohodlně, ale zároveň sebevědomě. Máte náladu na vzory, barvy, potisky, řetízky a druky? Směle do toho, osobnosti se meze nekladou. Zde jen malá rada: nepřepalte to, pokud nepracujete u kolotočů, sledujte rovnici: extravagantní tenisky + minimalistický styl oblečení = dobrá volba.

- Jestli si normálně na značky nehrajete, u tenisek byste to mohly zvážit. Značka je na tenisce zkrátka vidět – jak sedí, jak drží, jak se nese, jak vypadá. Výběrem konkrétní značky tenisek komunikujete nejen svoje sympatie nějakému stylu, ale i názoru. Například na ekologické a etické principy výroby. Nebo na zemi původu. Lokální je in! Ještě jednou tedy: že preferujete značkové tenisky, neznamená, že jste snob.

- Nad, nebo pod kotníkem? Kotníkové tenisky jsou určitě v kurzu. Pravděpodobně nebudou z nepohodlnějších, ale ony nebyly stvořené na túry. Byly stvořené pro styl. Hodí se naprosto ke všemu. Snad kromě plavek.

- I mezi teniskami najdete kategorii rolls-royce. Některé tenisky jsou prostě luxusní. Vybírejte podle této rovnice: čím větší pravděpodobnost, že vám je v tlačenici pošlape větší počet lidí (koncert nebo festival), tím méně luxusní výběr. Naopak pokud se oblékáte na příležitost, kde budete jako jediní v záři reflektorů, pak jsou luxus, zlato, drahé kameny a prémiové materiály na místě.

- Všechny klasické značky tenisek, které si pamatujete z osmdesátkových filmů, žijí, prosperují a zdárně sekundují potřebám 21. století. Někdy je dokonce i tvoří. Nové technologie, nové trendy, nové generace fanoušků. Mít je na nohou neznamená, že máte namířeno na atletický ovál. Zvlášť pokud obouváte tenisky neutrálního stylu či barvy a máte k nim na sobě sexy džíny, halenku, sako, elegantní jarní kabátek a stylovou kabelku.

- Mezi teniskou a kalhotami přiznejte kousek kůže. Pozor na ponožky! Jaké ponožky? Správně, ponožky nemají být vidět.

 

Nejčastěji hledáte:

dámské tenisky, tenisky dámské, podzimní tenisky dámské, dámské jarní tenisky, dámské letní tenisky, bílé dámské tenisky, černé dámské tenisky, plátěné tenisky dámské, dámské tenisky bílé, kožené tenisky dámské, dámské tenisky černé, červené tenisky dámské, bílé kožené tenisky dámské, dámské nazouvací tenisky, dámské tenisky na klínku, dámské tenisky na suchý zip