Připravme se na jaro - jarní kabáty pro skvělý styl

damsky-kabatZima ještě nekončí, ani v kalendáři ani za okny. To však neznamená, že bychom se nemohli připravovat na jaro! Jarní šatník nás baví, je optimistický, pestrý a stylový, navíc obsahuje několik ikonických kousků, na které nedáme dopustit. Jedním z nich je jarní (neboli přechodný) kabát. To je stálice a hvězda, která hraje v jarním oblečení hlavní roli.

Když se na jarní kabát podíváte z praktického hlediska, pak musíte uznat, jak skvěle řeší nejen nenadálý jarní deštík a dotěrný vítr, ale především velké rozdíly mezi ranními a odpoledními teplotami.

Všichni to známe; dubnové ráno vypadá jakoby se narodilo uprostřed zimy, nicméně odpoledne nezřídka tancuje nad patnácti stupni Celsia. Někdo by řekl, že přece není žádný problém do práce přijít s teplým kabátem na sobě a odpoledne z práce odejít s teplým kabátem přehozeným přes ruku. Jenže když ráno odcházíte v teplém kabátu, asi pod ním nemáte dvě a více vrstev na to, aby vám to odpoledne bez kabátu stačilo. A na tenkou blůzu to opravdu ještě není, ani když vám cestu domů lemují rozkvetlé jarní květy.

Tenký jarní dámský kabát umožňuje chytré vrstvení, které vás ráno ochrání před zimou. Místo toho, abyste odpoledne na v ruce nesla kabát, pohodlně do kabelky sbalíte svetřík. Zatímco se ostatní budou městem ploužit obtěžkaní kabáty, vy budete zářit ve svém trendy jarním kabátku na blůzce. A jak dokonale to umí kabát se siluetou!

Jarní kabát skvěle doplňuje městský styl oblékání. Elegantně a spolehlivě vás převede celým pracovním dnem, pochůzkami, schůzkami, večerní lekcí tance i posezením s kamarádkami v baru. Představte si například klasiku všech klasik – krémový či béžový trenčkot. K němu džíny, bílou košili a mokasíny, plus červenou rtěnku. Nebo tvůrce celého outfitu, nápadný vzorovaný kabát, který nezůstane na ulici nepovšimnut. Či naopak výborně kombinovatelný jednobarevný kousek, v sexy červených tónech nebo jemných pastelových. Nebo nestárnoucí černý trenčkot s vysokými kozačkami.

Jarním kabátům sluší různé délky, různé styly zapínání i různé materiály. Nebojte se ani kůže, vlněných, prošívaných či lehce podšitých stylů. Jsou ohromným parťákem doplňků, jako jsou kabelky, šátky a šály nebo pásky. U jarních kabátů hrají velkou roli detaily - knoflíky, límce, manžety. Všimli jste si někdy, kolik druhů existuje límců a jak zásadní roli ve stylu jarního kabátu detaily hrají?

Speciální pozornost si při výběru kabátu zaslouží kýžená přidaná hodnota, kupříkladu nepromokavost materiálu nebo univerzálnost použití, udržitelnost materiálu a recyklace.

Sofistikovaná klasika, šik francouzská elegance, nedbalá pohodlnost, umělecké dílo nebo sportovní styl... Pokud ještě ve svém šatníku lehký jarní kabát nemáte, inspirujte se v naší galerii. Procházka jarní náladou je nejlepším lékem proti zimnímu blues.

 

Nejčastěji hledáte:

dámský zimní kabát, dámský kabát, prošívaný kabát, dámské kabáty, vlněný kabát, dámský zimní kabát s kapucí, dlouhý kabát, černý dámský kabát, dámský jarní kabát, dámský prošívaný kabát, dámský podzimní kabát, guess kabát, vlněný kabát dámský, jarní dámské kabáty elegantní, přechodové kabáty, lehký prošívaný kabát