Skinny džíny stále in

Sledujte s námi vývoj od brnění, které prakticky zastavuje krevní oběh, přes všechny barvy duhy, adorované legíny, až k pohodlným a elastickým miláčkům všech ročních období. Za poslední roky populární skinny džíny jen a jen posilují svoji pozici stálic v našich skříních. Na své cestě časem se občas skinny džíny podívaly do slepé uličky, ale směr měly vždy jasný – zářnou kariéru!

Skinny džíny

Historie Skinny džín

Skinny džíny se narodily v roce 2005, i když v kolébce ještě nebyly úplně přiléhavé. Proč? Protože většina tehdejší produkce se vyráběla z japonského syrového denimu. Ten nebyl vůbec elastický a nekopíroval naše křivky tak, jak to umí materiál s lycrou. Navíc se tyto kousky měly tendenci štosovat kolem kotníků, což zejména ženy menšího vzrůstu, jejichž hobby zrovna nebylo přešívání a zkracování, moc neocenily. 

V roce 2007 už skinny džíny akceptovala většina populace, jen se zatím trochu nevědělo, jak je ladit s ostatním oblečením. Netrvalo dlouho, objevila se neodolatelná kombinace: dámské skinny džíny a vysoké dámské kozačky. Dohromady tvoří sexy, čistou a splývavou linii od hýždí až po špičky. Nebo je libo skinny džíny a sandály na jehlovém podpatku? Nebo skinny džíny a blůza se spadlými rameny, outfit hodný královny všech večírků?

V dalším dílu příběhů o skinny džínách hraje hlavní roli lycra. Čím více lycry se do džínoviny přidávalo, tím blíže měly džíny k legínám. Až se zrodily skinny legíny! Estetika se zachovala džínová, včetně detailů jako kapsy, zipy a knoflíky. A k ní se přidalo pohodlí legín. Dohromady tato kombinace tvořila kalhoty, ve kterých se cítíte pohodlně i na kole a ještě u toho dobře vypadáte. Copak je vám smutno po hodinovém bolestivém soukání do úzkých džínů a zadržování dechu při snaze je zapnout na knoflík?

Technologie, které návrhářům umožňují udělat ve skinny džínách jakýkoliv zadek a boky přitažlivými, si poradí i s břichem. Kolem roku 2016 se hitem stává přímá úměra: čím vyšší pas, tím kratší top. A břicho stále ploché jako žehlící prkno. Jen vám nesmělo vadit, že máte pas téměř na stejném místě jako zapínání od podprsenky...

dámské džíny skinny

S čím skvěle kombinovat skinny džíny a nevypadat u toho, jako byste vyšli z obchoďáku roku 2010?

Polovina úspěchu jsou správné boty, druhá polovina je správný vršek. 

  • kotníkové boty + skinny džíny zkrácené délky
  • semišové nebo kožené kozačky nad kolena
  • bílé tenisky
  • kotníkové kozačky na podpatku
  • oversized sako, mikina, bílá košile
  • saténová blůza, pletený top, svetr
  • all black formace – košile, džíny, martensky

Od roku 2018 se o místo pod džínovým sluncem dělí styl skinny s vintage stylem širokých nohavic. Volnější, ležérnější a pohodlnější střih, tradiční denim bez streče, takže oblečení, které nikde nesmí tlačit. Protože nikdy nevíte, kdy zase skončíte doma na gauči...

Skinny džíny byly a budou univerzálním oblečením se všestranným využitím, jsou skvěle kombinovatelné prakticky s čímkoliv, pohodlné a vždy připraveny krýt vám zadek. A to dokonce i v případě, že jste členka britské královské rodiny. Protože skinny džíny nechybí ani v šatníku vévodkyně Kate!

 

Nejčastěji hledáte:

skinny džíny, dámské džíny skinny, ,skinny džíny dámské, skinny jeans dámské, džíny skinny,  černé skinny džíny, dámské skinny džíny, džíny skinny s dírami, co jsou skinny džíny, černé skinny jeans dámské, bílé skinny džíny, distressed skinny